Tako kot vsako leto smo tudi letos tretji petek v novembru imeli Tradicionalni slovenski zajtrk.  Letos je potekal pod geslom ”Zajtrk z mlekom – super dan!”. Z učenci smo se pogovarjali o tem, kako zajtrkujejo po svetu in kakšen je slovenski tradicionalni zajtrk. Nato smo si ogledali video in si prebrali o tem, kako pridobivamo med in mleko. Pogovorili smo se o pomenu lokalno pridelane hrane in zdravi prehrani. Kmalu za tem je sledil zajtrk. Naš zajtrk je vključeval lokalno pridelano hrano. Jabolka iz slovenskih sadovnjakov, med iz bohinjskih čebelnjakov, bohinjsko mleko, maslo iz mleka bohinjskih krav in kruh, ki so ga spekli v šolski kuhinji. Zajtrk nam je bil vsem zelo všeč. Po zajtrku smo z učenci prvega in drugega razreda pobarvali pobarvanke in se naučili plesati. Učenci tretjih razredov so spekli odličen kruh. Peka kruha jim je šla odlično od rok in pri tem so zelo uživali.

Ula Svetina

Dostopnost