V tednu Trajnostne mobilnosti gremo v šolo s PEŠBUSom

Naša šola bo od 18. do 29. septembra 2023 v sodelovanju z Občino Bohinj pristopila k projektu Trajnostne mobilnosti, zato vabimo vse učence in njihove starše, da naslednjih 14 dni v šolo prihajate na trajnostne načine, torej peš, s kolesi, skiroji, javnim prevozom. V šoli bomo v ta namen beležili trajnostne načine prihodov vseh učencev od 1. – 9. razreda, vsak pa bo dobil tudi vozovnico, ki jo bo sproti izpolnjeval. 

V sklopu projekta se bo odvila tudi akcija Pešbus, ki je namenjena vsem učencem podružnice Srednja vas. Pripravili smo tudi ‘vozni red’ in ‘proge’ Pešbusa, ki si jih lahko ogledate v spodnjih priponkah.  
Tokrat prijav ne zbiramo. Pešbus bo po voznem redu vozil in ob navedenih urah pobiral učence po postajah.
Starše prvošolcev, ki nameravate otroke s Pešbusom podati na pot v šolo, prosimo, da poskrbite, da bodo vaši otroci pravočasno na vam najbližjih postajah. Pešbus ne bo čakal preko navedene ure. V primeru, da Pešbus že odpelje iz postaje, morate straši sami poskrbeti za pravočasen prihod otroka v šolo.

V kolikor bi bili v naslednjih dveh tednih kot spremljevalec pripravljeni spremljati otroke na Pešbusu, nam to prosim sporočite na e-naslov natasa.fujs@obcina.bohinj.si.

Vodji projekta na šoli Jožica Kašca in Tjaša Krkoč

VOZNI RED Srednja vas

Dostopnost